Drveni brob dužine cca 8,50 m sa dva motora potonuo jeprekjučer poslije podne neposredno ispred mog mula na kojem držim brod na Solinama ! Brod je neposredno prije toga spušten u more . Momci su izašli na probnu vožnju nakon nekih radova koje su neposredno prije toga izvodili na brodu ! Prolazeći dosta blizu mulima koji se tu nalaze po svemu sudeći su pokupili neki konop ili sajlu kojih također ima dosta jer dio ribara jednostavno odbaci salju u more kad mu dotraje i namota novu. U Saldunu koji je pola milje zapadnije od mjesta havarije i sam sam nekoliko puta sa sidrom zakačio sajlu na dnu prilikom sidrenja za lignjolov u zimskim danima. Kako bilo da bilo obje kontrarotirajuće osovine su pokupile to što su pokupile i namotale između sebe što je uzrokovalo krivljenje osovina, pucanje škrokova koji drže ležajeve kroz koje prolaze osovine, a samim time i pucanje oplate broda i prodor mora uslijed čega je brod doslovno u trenu potonuo . Strava ! Kažu da motoru nemaju ni 20 sati rada. Brod je dosta star, ali sve u svemu ne izgleda loše jer sam ga vidio dok je bio na suvom. Po meni je vrijednosti cca 40.000,00 EUR-a. Da li se sad više uopće isplati popravljati ? Ako uvatim vrimena otići ću povirit na šta sad liči jer je jučer ujutro kad sam ovo slikao izvađen na dizalici u ACI-a preko puta koji se vidi na slici. Došao je ronioc sa padobranima i podigao ga pa su ga odvukli u ACI-a pod dizalicu za izvadit vanka !