Izbor motora za Sagu 7000

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Izbor motora za Sagu 7000

PostPostao/la Ivek Zagorec » 21. 07. 2023. (13:21)

Znam sve mi je jasno, nejde niš preko noći.
Neznam zakaj ali meni se sviđaju ti Skandinavski brodovi.
Bez namjere da se pravim pametan dati ću vam savjet: Plovite i krstarite bilo kada i bilo čime i kada god možete.
By:naš doktor ginekol7
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la porer » 21. 07. 2023. (13:34)

Kod nas ih nema puno jer su rađeni za sjeverno tržište. Znači maksimalno velika kabina sa grijanjem i mrvica prostora na krmi. Na Mediteranu je obrnuto, kabina je nužno zlo pa se radi minimum a krma što prostranija. I sunčalište za ženu na provi.
PeroLA ti je dobro rekao, ima tu dela puno ali je ipak pametnija opcija nego bilo koja samogradnja. Jedino imaj na umu da uloženi rad, novac i vrijeme nikad nećeš moći naplatit kod eventualne prodaje. I ne pomišljaj na VB na tom brodu, to bi bilo ko piletu sisa.

EDIT: Pošto si plastičar razmisli o opciji da skratiš kabinu da dobiješ veću krmu. Vidio sam takvih uradaka, u kabini opet ima dovoljno mjesta a krma je prostranija i ne gubi se na stabilitetu.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la peroLA » 21. 07. 2023. (13:51)

Eto bravo :)

Ja sam vidio model saga 27 sa izvađenom krmenom kabinom, uglavnom da se kemijat... i Porer mi je iz usta izvadio, "zaradit nećeš"
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la porer » 21. 07. 2023. (15:00)

PeroLA to ti je kao Š800 normal i Š800 radni...

slika

slika

Radio sam struju na njima i jednom i drugom, da mi je birati uzimam radni bez razmišljanja. Bez obzira na skraćenu kabinu prostora opet ko u priči ali treba spremiti cca 100 keka najmanje ako ne i više...

Kreveti skoro 2m dugački i komotni, salon, kuhinjica, WC (pričam za radni). Yacht verzija naravno ima puno više komocije po kabini ali ne volim to malo prostora na krmi. Jbg kad meni treba malo golf igralište :)
porer
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 21. 07. 2023. (15:17)

ae šibenik je ipak veći od ovog broda, jesi radio i ovog sa cresa na njemu sam bio, prva liga čovjek... meni nebi nikako radna verzija odgovarala osim za radit :), ne kažem da mi je sad na jedrilici komodno vani, ali treba mi i unutra, nevezano za sve na brodovima u vanjskom djelu meni je čim veća i niža platforma po mogućnosti sa tuna door prava stvar
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la porer » 21. 07. 2023. (15:36)

Nisam radio toga sa Cresa, radio sam jedan za Pulu i dva za ne znam kud.
Da nađeš priliku vidjeti radni unutra začudio biš se. Razumijem tvoje razmišljanje, imaš djecu pa ti rabi prostora a radni je komotan za dvoje...
V berth je velik ko u priči a ispod kabine je još jedna soba za spavanje, francuski ležaj stane u nju :) Pa ko voli swing ima mjesta za četvero...
Šalu na stranu svakom po volji, ovaj iz Pule tamo je stavio komoru za ribu. Ima negdje u bespućima foruma i tema o tome brodu. Pronašao sam je ali nažalost slike su na tinypic pobrisane.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la SEA » 22. 07. 2023. (01:40)

pier je napisao/la:Hvala vam na odgovoru ali opet vas pitam dali bi mogao iskoristiti moju kopču :!:
S obzirom da je omjer 2.91/1 oću li postignuti brzinu.
Tacek vi ste mi na početku tražili podatke o kopči ali nikako da dođem do njih.
Dajte mi svoje mišljenje ki god nešto zna :?

imas motor od cc 50hp i sad bi stavio 100hp i ostavio istu kopcu?

to necew ici svaka kopca je za odredzene snage i tork +okretaji..

neka i okretaje rijesis s propelom,snagu i tork nikako na toj kopci rijesiti neces..

na nanni 155hp je isao zf 25,na nanni 175 je isao zf 45 ,pa je onda bobi betina 700 pilao dole dno broda i stavljao bbrige da bi uvalio tu kopcu...

ta tvoja preinaka je dosta skupa ako nece sam raditi cudo posla ....
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.