Postao/la Gaso » 03. 09. 2011. (01:17)
saša,
ne tvrdim da bi taj AF izdržao u Lošinjskom zaljevu toliko vremena, ali mogu usporedit tvrdi Hempel Hard racing na jednom brodu nakon jedne godine, a ovaj brod je u upotrebi barem 1dan svaki tjedan, dok mi drugi brod puno više stoji pa čak i po par mjeseci, pa mogu kazati da je Hard racing u lošijem stanju nakon jedne godine nego ovaj Veneziani nakon 3 godine. Oba broda su 10m jedan pored drugoga, znači isti uvjeti, uz to da je jedan češče korišten nego drugi. Svakao ima više obraštanja u lučici pored večeg grada, to je normalno, ali svejedno i kod mene uhvati se dosta školjka na propelu i kormilo, tako da trebam svake 3 tjedana čistiti propelu, ako brod stoji, ako mi stoji više od dva mjeseca, več je to pravi posao sa špahtulom.
kalafat, ja nemam mogučnosti pa ni vremena imat broda tako dugo na kraju, ali i inače mislim, da ako se ima dobar gelcoat ne treba ništa sušiti brod, jer ako ima vlage u laminatu ionako je totalno sr@**e, pa ni 15 dana neče ništa pomoči, nego treba onaj tretman protiv osmose, pa sušiti brod par mjeseci. Što se tiče uvjeta za farbanje, površinsko se brod - plastika osuši ako nema juga i vlage u sat vremena nakon pranja, a kod normalnih uvjeta (cca 20°C normalni postotak vlage itd,....), po uputama za ovaj AF, dovoljno je za sušenje krajnije ruke 4-6 sati, dok je na dodir suho nakon sat vremena, nije mi nikada otpao AF sa broda, tako da ja ne vidim zbog toga neki problem.